10 marca w ramach zajęć z cyklu edukacji zdrowotnej na lekcji w-f, klasa II Tl przygotowała zestaw surówek.
2 surówki były zrobione z owoców i 2 warzywne Dziewczęta przygotowały tabele kalorii, które zostały wykorzystane do obliczenia wartości energetycznej sałatek.
Obliczyłyśmy wspólnie, ile zawiera energii porcja z każdej zrobionej sałatki. Dziewczęta dowiedziały się jakie mają zapotrzebowanie energetyczne na dobę i co należy jeść, a co unikać w surówkach.
Zajęcia bardzo podobały się uczennicom i czekają juz na kolejną lekcję edukacji zdrowotnej, na której będziemy przygotowywać kanapki z ciemnego pieczywa.
Kilka zdjęć .... aż cieknie ślinka :)
W fotorelacji zamieszczone są również zdjęcia z zajęć edukacji zdrowotnej w klasie I B
Zajęcia prowadziła Dorota Adamczewska